סרטים חדשים: ״לנצח נצחים״, ״אהבה״, ״כוכב נופל״, ״חמישה לילות אצל פרדי 2״, ״פליי דייט״, ״המתנקשת״, ״מהיר יותר״, ״לילה מוטרף בגן החיות״
6 בדצמבר 2025 מאת אורון שמירהשבוע של סריטה עמד בסימן מעבר שרת, אז התנצלותי הכנה על כל באג או בעיה בה נתקלתן ונתקלתם לאורך הימים האחרונים. ייתכן שיש עוד כאלה ויהיו עוד בימים הבאים, אבל להבנתי ומנסיוני עד כה האתר דווקא עובד מהר וטוב יותר. צעד חיובי, אני מקווה, גם אם לא זול עבורנו ונזכיר שכולנו פה בהתנדבות. דברים חיוביים בהחלט שקרו השבוע בגזרה שלנו הם הביקור של עופר בפסטיבל סולידריות, שהקדים אותו פוסט המלצות, הפשיטה של אור על סרטי כריסמס בנטפליקס, והסקירה של רוי על אחד משוברי הקופות הגדולים של השנה, למרות שהוא רק שבוע וחצי בקולנוע. קצת על הסרטים שהצטרפו בשבוע הנוכחי, בהמשך פוסט זה.
לנצח נצחים (Eternity) – קומדיה רומנטית היא הסרט המרכזי לשבוע זה, לעניות דעתי, משהו שלא קרה זמן מה. בכל זאת, הפקה של A24 שלא בדיוק ידועים בכך, כמה כוכבים ופרמיס מסקרן. או גנוב, תלוי אם ראיתם את ״החיים שאחרי״ של הירוקאזו קורה-אדה. הרעיון הוא שהעולם הבא הוא מעין תחנת מעבר, כולל הגעה ברכבת כמו בסרטי ״ביטלג׳וס״, שם צריכות הנפשות האומללות להחליט על חיי הנצח שלהן. אל המקום שמעבר מגיע לארי (מיילס טלר), שמיד מתגעגע לאשתו האהובה ג׳ואן (אליזבת אולסן), ולא חולף אלא שבוע עד שהם מתאחדים. העניין הוא שגם בעלה הקודם והמנוח זה זמן רב של האישה נמצא שם, לוק (קאלום טרנר), והוא חיכה לה זמן רב. הגברת תצטרך לבחור עם מי לבלות את הנצח וגם עם מי לא. המדריכים שלהם במרחב הלימינלי הם דה-ויין ג׳וי רנדולף וג׳ון ארלי, את התסריט כתבו פטריק קוניין ודייויד פריין (״לצאת עם אמבר״), שגם ביים. התמונה בראש הפוסט היא מתוך הסרט.
אהבה (Love / Kjærlighet) – נעבור לנורווגיה, עם החלק השלישי בטרילוגיה של דאג יוהאן האוגרוד אחרי ״סקס״ (או ״מין אנושי״ בהפצתו בישראל) ו״חלומות״ מהשבוע שעבר. מה שאומר שאפשר לערוך צפיית דאבל פיצ׳ר לשני החלקים שמוקרנים בו זמנית בבתי הקולנוע, הבנתי שהם מהדהדים זה את זה, בעוד החלק הראשון הוקרן לפני שנה וקצת. אז החלטה משובחת של המפיצים, קולנוע חדש, אבל למעט בפסטיבל חיפה האחרון אי אפשר היה לתפוס את מלוא הטרילוגיה באותו מתחם הקרנה. אגב, אין לה ממש שם, ״טרילוגיית אוסלו״ כבר תפוס על ידי יואכים טרייר (ראיתי שמשתמשים בו בפוסטרים באנגלית לסרטים הללו, זו טעות) ו״הטרילוגיה הנורווגית״ זה קצת יומרני. על מה הסרט הנוכחי, שאפשר לראות לגמרי בלי קשר לאחרים? על רופאה (אנדראה בריין הוביג) ואח בית חולים (טאיו צ'יטאדלה יקובסן), שנמנעים ממערכות יחסים ומלמדים אחד את השנייה על כוחם של מפגשים מיניים אקראיים וערעור על מוסכמות חברתיות בתחום הזוגיות והאהבה. או כך מבטיחים לנו.
כוכב נופל (Tinsel Town) – נשוב לאנגלית עם הסרט החגיגי אך ספק ציני הזה, על כוכב אקשן הוליוודי לשעבר שנוסע לאנגליה כדי להשתתף במחזמר חג מולד קיקיוני. קיפר סאתרלנד מגלם גרסה שאינה עצמו יש לקוות, רבל ווילסון היא הכוריאוגרפית של ההצגה שמצליחה לדבר אל ליבו של האמריקאי הזחוח, שיצטרך להיכנס לרוח הכריסמס כי זו העבודה היחידה שיש לו כרגע. דרך אחת לעשות זאת היא לגרום לבתו הקטנה מנישואיו המפורקים לראות איך הוא משמח את הקהל על הבמה, מה שנותן לו מוטיבציה להיות אבא פחות גרוע. יש להניח שקיימת עוד עלילה בסרט שביים כריס פוגין, המומחה לסרטים מסוכרים (״ידיד הדייגים״, ״הבנק של דייב״), וכתבו לא פחות משישה אנשים.
חמישה לילות אצל פרדי 2 (Five Nights At Freddy's 2) – המשכון לסרט האימה שמבוסס על משחק מחשב, בו צריך לשרוד חמישה לילות בגרסה משונה של ״צ׳אק-אי-צ׳יז״. או פיצריה רדופה בידי בובות אנימטרוניות שהיו בעבר האתנחתא המוזיקלית ומוקד משיכה לילדים. ג׳וש האצ׳רסון ואליזבת לייל היו המאבטח והשוטרת ששרדו את הסרט הקודם, ואת הרובוטים-שדים הרצחניים, יחד עם אחותו הקטנה של הגיבור (פייפר רוביו). היא זו שרוצה לפגוש שנית את חבריה החמודים-מקריפים למראה, בזמן שהאמת לגביהם הוסתרה ממנה. העיירה בה הכל מתרחש דווקא חוגגת את המיתוס ועומדת לחוות את מקורות הרוע של פרדי הדוב וחבריו להקרפה. אמה טאמי שבה לביים, סוט קאותון (מהמשחק המקורי) כתב גם הפעם.
פליי דייט (Playdate) – כעת לרצף סרטי פעולה שאני לא בטוח למה נחת עלינו דווקא בסוף השבוע הנוכחי. הראשון הוא קומדיית אקשן בהפקת אמזון, בכיכובם של קווין ג'יימס ואלן ריצ'סון. הראשון הוא גבר שמפוטר מעבודתו ולכן נופל בחלקו יותר זמן הורות, מה שמוביל אותו להתחבר עם רב שרירן בגינת המשחקים. השניים קובעים פליידייט, לילדים שלהם אבל גם לעצמם, מה שלא הולך כצפוי כי עשרות שכירי חרב מנסים לחסל אותם ומתפתח מרדף. הדמות של ג׳יימס מבינה שהדמות של ריצ׳סון לא סתם נראית כמו כוכב סרטי פעולה והחבורה נסה על נפשה בזמן שעוד ועוד אמיתות נוחתות עליהם יחד עם סכנות. הבמאי הוא לוק גרינפילד (״נראה אותך שוטר״), התסריטאי הוא ניל גולדמן ששותף בפרויקטים טלוויזיוניים רבים (״שרינקינג״, ״סקראבס״, ״קומיוניטי״ ואולי עוד סדרות שלא טרחו לתרגם את שמן אלא רק ביצעו תעתיק לאותיות עבריות).
המתנקשת (Dominique) – מזמן לא היה לנו סרט על מתנקשת, אז מה בדבר אחת בשם דומיניק שבישראל מעדיפים להדגיש את המקצוע שלה. את דומיניק שהיא מתנקשת מגלמת אוקסנה אורלאן, שמתרסקת אי שם בקולומביה. המדינה הדרום-אמריקאית, לא האוניברסיטה בארצות הברית, אחרת זה היה סרט קצר מאוד, מה הסיכוי שלה לשרוד שם. בקולומביה שולטים קרטלי סמים, כך בסרטים לפחות, לכן דומיניק זוכה לקבלה פנים לא נעימה, אבל לא נשארת חייבת ומחסלת את מי שקם להורגה. היא מוצאת מחסה אצל משפחה ענייה ובעצם כך מסכנת אותם, כפי שגיבורי פעולה עושים בקולנוע משחר הימים. אבל דומיניק היא לא כזאת, היא רוצה להגן על המארחים שלה ולא רק לברוח מהקרטלים או השוטרים שנמצאים בכיס שלהם, מה שאומר הרבה סצנות אקשן יש לקוות. מייקל אס. אוג׳דה ביים וכתב יחד עם הכוכבת, וכבר הוכרז סרט המשך.
מהיר יותר (Faster) – לא הסרט עם דוויין ג׳ונסון מלפני 15 שנים, כן סרט האקשן השלישי לשבוע זה. הפעם בצרפתית, לשם גיוון, מה שמיד שלח אותי לקרדיטים לבדוק האם לוק בסון מעורב. או האם השם של הבמאי מורגן אס. דליבר הוא פסבדונים, מסתבר שזה הצלם של סרטי ״כדור תועה״ המוצלחים למדי בנטפליקס. בסרט, שללא ספק היה צריך להיקרא ״מהירה יותר״ אבל ייתכן שקיבל את השם לפני שצפו בו גם המפיצים, נהגת מירוצים בשם מקס (פאולה לוקטלי) חולמת על אליפות הפורמולה 1 אבל סבלה מאפליה הרבה לפני כן, בצעירותה ובשלבים המוקדמים או התחתונים של עולמות הספורט המוטורי. בבגרותה היא שבה למסלול, חמושה באהבה חדשה, מנטור ותיק, ודחף עז להוכיח את עצמה בעולם הגברי.
לילה מוטרף בגן החיות (Night of the Zoopocalypse) – נסיים בסרט אנימציה, מדובב לעברית בלבד. במקור הוא באנגלית, על אף היותו הפקה קנדית-בלגית-צרפתית, אותה ביימו אנימטורים ותיקים בדמות ריקרדו קרטיס ורודריגו פרז-קסטרו (״קואטי״). הקרדיטים שלהם יותר מרשימים כשהם לא מביימים, ומה שבעיקר מרשים פה הוא מקור ההשראה המוצהר שלהם לסרט – כתבי קלייב בארקר. כן, זה שעל-פי יצירתו הופקו לקולנוע ״מעורר השאול״ ו״קנדימן״. איך זה מסתדר עם סרט ילדים שנשמע כאילו הוא ארב בצד ל״זוטופיה״? לפי העלילה, בעזרת מטאור שמתרסק אל תוך גם חיות ומשחרר וירוס מסתורי, הגורם לכאוס בקרב אוכלוסיית החיות. או במילים אחרות, הופך אותן לזומביות. זאבה ופומת הרים מאחדות כוחות כדי לתקן את המצב, יחד עם עוד כמה בעלי חיים ששרדו את אימה הזומבי-פוקליפסה. האם זה התקציר הכי מעניין השבוע? חד משמעית, אבל זה לא מבטיח דבר לגבי הסרט.


תגובות אחרונות