• ״טהורה״, סקירה לסרט האימה עם סידני סוויני
  • ״שומר הברים״, סקירה לגרסת 2024
  • בחזרה אל ״שומר הברים״ מ-1989 לקראת החידוש
  • ״אהובת הקצין הצרפתי״, סקירה

סרטים חדשים: "קפטן אמריקה: חייל החורף", "סרט לגו", "שפיצים", "חבלה", "יש ילדים זיגזג", "קומבה"

3 באפריל 2014 מאת אורון שמיר
מי אמר שאין בטמן הקיץ?

שישה סרטים חדשים עולים לאקרנים, רובם המכריע עונה להגדרה של "סרטי ילדים". ככה זה כחופשת הפסח מתקרבת – הקיץ ההוליוודי מתחיל לזלוג גם אלינו, ועימו יוצאים מהמחסן להיטים עולמיים נשמרו בידי מפיצי ארצנו לשעת כושר. הסרט האחד שלא מומלץ לילדים עושה זאת במופגן, אבל אלה שכן משתייכים לקטגוריה יכולים בהחלט לקסום גם למבוגרים. כמו בשבוע שעבר, צפו לשלוש ביקורות שלי בעכבר וגם לא מעט סקירות כאן בסריטה במהלך סוף השבוע הבא עלינו לטובה.

"קפטן אמריקה: חייל החורף" (Captain America: The Winter Soldier) הוא התרומה של פרנדצ'ייז "הנוקמים" לקיץ 2014. מדובר בסרט הסולו השני של סטיב רוג'רס, או קפטן אמריקה כפי שכולם מכנים אותו, בגילומו הבלונדיני מתמיד של כריס אוונס. הסרט משיב למסך את גם את סקרלט ג'והנסון וסמואל אל ג'קסון, בתפקיד הסוכנת "האלמנה השחורה" ומנהיג סוכנות ש.י.ל.ד. ניק פיורי, וזורק פנימה שחקנים חדשים, דוגמת אנתוני מקי כסאם ווילסון ורוברט רדפורד בתור בכיר בש.י.ל.ד. ששמו אלכסנדר פירס. העלילה מתכתבת עם ז'אנר מותחני הפארנויה, כמו אלה שרדפורד כיכב בהם בסבנטיז: גורמים עוינים מסתננים לשורות ש.י.ל.ד. ונבל-על המכונה "חייל החורף" מאיים על חייהן של דמויות מרכזיות. האחים רוסו ("אתה, אני והוא") ביימו, על פי תסריט של הצמד שחתום גם על הקפטן הקודם, כריסטופר מרקוס וסטיבן מקפילי. כרגיל אצל מארוול, אפשר לצפות בסרט בדו-מימד, תלת-מימד ואיימקס. כתבתי עליו בזריזות לעכבר, ולא קיפחנו אתכם ואתכן גם כאן בבלוג.

"חבלה" (Sabotage) הוא קודם כל סרט חדש בכיכובו של ארנולד שוורצנגר, משהו שתמיד משמח אותנו. ארני מגלם מפקד של יחידה ללוחמה בסמים, שחבריה מחליטים כי הגונב מגנב פטור וזוממים להשתלט על סכום כסף של קרטל סמים. אלא שהתוכנית שלהם מסוכלת, הכסף נעלם ומישהו מתחיל לצוד את חברי הקבוצה בזה אחר זו. דייויד אייר ("מלכי הרחוב", "סוף משמרת") ביים וכתב במשותף עם סקיפ וודס ("מת לחיות 5", "צוות לעניין" ועוד זבלוני אקשן). הנה מחשבותיו של אור בנושא.

בגזרת סרטי הילדים, כאמור, השמחה רבה ומגוונת. הגדול והמפומפם שבהם הוא "סרט לגו" (The LEGO Movie) גרסת אנימציה קולנועית למשחק ההרכבה הנודע, עם עלילה הנסובה סביב בחור רגיל (בקולו של כריס פראט) שצריך להציל את עולמם של האנשים הצהובים משלטון הוראות ההרכבה של לורד ביזנס (וויל פארל). כל המדדבים הרבים מאוד של הסרט הזה מפורסמים, אז לא אספר על כולם, והיוצרים הם כריס מילר ופיל לורד, שנתנו בראש גם עם "גשם של פלאפל" ובמיוחד ב"רחוב ג'אמפ 21". האפשרויות הן דו ותלת-מימד מדובבים לעברית, וגרסה אנגלית בשעות הקרנה לא נוחות ובשני מימדים. רוצים תלת ואנגלית גם יחד? חבל. אני אכלתי את הלב בסרט הזה מרוב תסכול ופירטתי על כך בעכבר.

לעומת זאת, "שפיצים" (Metegol) היה הפתעה נעימה. הבמאי חואן חוזה קמפנלה ("הסוד שבעיניים") פנה אל עולם האנימציה כדי לעבד סיפור קצר על שחקני כדורגל שולחן הקמים לתחייה בדיוק כשהילד ששיחק בהם כל חייו התבגר ונדרש להציל את העיירה שלו מהתמסחרות. הפעם יש רק מדובב לעברית, כי המקור בספרדית-ארגנטינאית, שפה נכחדת כידוע (סליחה על כל התלונות, אבל את רוב הסרטים השבוע ראיתי בגרסאות לא אופטימליות וזה מרגיז). ביקורת שלישית ואחרונה שלי לעכבר העיר בשבוע זה.

שני סרטי הילדים שלא ראיתי (עדיין?) ועולים השבוע הם "קומבה" (Khumba) ו"יש ילדים זיגזג" (Nono het Zigzag Kind). הראשון מגיע מהאנשים שהביאו לכם את "זמבזיה", ובמרכזו זברה צעיר (מה הזכר של זברה, בעצם?) שנולד מפוספס רק בחציו, ויוצא לחפש מעיין קסום שעל פי האגדה נתן לזברות את הפסים מבראשית. אני מריח איזה שיעור בסרטו הראשון באורך מלא של אנתוני סילברסטון. הסרט האחר הוא אותו מקור לפולמוס תרגומי השמות מהשבוע הקודם, עיבוד לספרו של דויד גרוסמן שמגיע אלינו דווקא מהולנד ואיננו מונפש. במרכזו ניצב ילד, בן לבלש משטרה אגדי, החולם ללכת בדרכי אביו. הבמאי הוא וינסנט בל ואיזבלה רוסליני מעטרת את הקאסט.

פלוס: שבוע הקולנוע הרומני בסינמטקים וקול קורא של פסטיבל קולנוע דרום

שני דברים בפינת הפלוס שלנו לשבוע זה. ראשית, אמש נפתח בסינמטקים שבוע הקולנוע הרומני, עם הקרנת הסרט המעולה והמשוגע "כולם במשפחה שלנו", הזכור לטוב מפסטיבל חיפה הקודם. האירוע בעצם יימשך עד יום שני ה-7.4 ומלבד הסרט הזה לא צפיתי בשום דבר מן התוכניה. אז שבמקום להמליץ, אשמח לשמוע על החוויות שלכם ושלכן.

דבר נוסף שרציתי להסב את תשומת הלב אליו הוא קול קורא של פסטיבל קולנוע דרום להגשת בקשות לתמיכה במספר סוגי פרויקטים – פיתוח תסריט עלילתי או תיעודי, והשלמת הפקה. הדגש הוא על יוצרים צעירים, אבל לא סטודנטים, ועל טקסטים פורצי דרך וגבולות. יש לכם ולכן הזדמנות להגיש עד ה-27.4, אז גו גו גו. הנה כל הפרטים באתר הפסטיבל.

תגובות

  1. אורי 1 הגיב:

    הנה הרשימה שכה חיכינו לה:
    http://www.israelfilmacademy.co.il/?section=32

    1. עדיין לא… הרשימה הזו מרגישה חסרה (איפה טלי שלום עזר, למשל?) וגם אין בה את כל הקטגוריות.
      במהלך החודש נזכה למשהו רשמי ומסודר, אני בטוח.

      1. אורי 1 הגיב:

        קודם כל, טלי שלום עזר נמצאת בהחלט –
        http://www.israelfilmacademy.co.il/?item=3192&section=145

        לקטגוריות הסרטים התיעודיים והקצרים ההרשמה נסגרת רק בימים אלו, אז ייקח עוד קצת זמן עד שיתפרסמו

        מה שכן, ברור שלא כל 38 הפיצ'רים ברשימה הזו יהיו מוכנים בזמן והיא בוודאי תתקצר [לדוגמא, הסרט של קרן ידעיה מופיעה בה ואם אני לא טועה שהצילומים שלו הסתיימו רק לפני כחודש]

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.