סרטים חדשים: ״זכרונות״, ״טיפול זוגי״, ״סינגאם 3״
1 בנובמבר 2024 מאת אורון שמירתעבורת שיא בסריטה השבוע, גם מהצד שלכם ושלכן אז תודה, וגם אצלנו עם כמות פוסטים שמזכירה ימים עברו. לכן מדור הסרטים החדשים נדחק אל תוך סוף השבוע עצמו, באופן לא מייצג דווקא, אבל הרגשנו שדברים אחרים דחופים יותר. למשל המלצות לירון לליל כל הקדושים במדור אימה לנשמה שטובות גם לסופש וכוללת את ״סמייל 2״ בנפרד, או המלצות של עופר וקצת שלי לכבוד פסטיבל הקולנוע הגאה שנפתח אמש ויימשך עד שליש נובמבר. לפני כן, עופר ואני הספקנו להשתלט על צמד סרטי נטפליקס, הפעם בנפרד, ואור הגיע אל הסיקסטיז במגה-פרויקט המתהווה שלו. כאמור, שבוע עמוס ועדיין אחוש אשמה קלה על שלא הספקנו להגיע לכל הפסטיבלים, למשל פסטיבל הרסטורציות בסינמטק ירושלים שאפשר לתפוס את זנבו בסוף השבוע. נובמבר רק התחיל אז נשתדל יותר, ותחילה שלושה סרטים חדשים בבתי הקולנוע. בגלל הדלילות היחסית חשבתי שיהיה נחמד להכפיל את הכמות בעזרת הסטרימינג, וההיצע המתחדש אפשר לי לעשות זאת.
זכרונות (Memory) – על הסרט הזה אפשר היה לקרוא אצלנו לפני יותר משנה, בזכות דיווח של עופר מפסטיבל ונציה 2023, אז עדיין לא היה לו שם עברי רשמי. סרטו של מישל פרנקו (״סדר חדש״), עוד במאי עולמי שאפשר להיתקל בו ברחובות תל אביב דרך אגב, כבר היה מתוכנן לעלות לאקרנים מספר פעמים בשנה שחלפה ונדחה עד עתה. כעת אפשר לשוב ולספר שמדובר בדרמה בהובלת ג׳סיקה צ׳סטיין, הנאבקת באלכוהוליזם ורוצה להישאר פיכחת למען בתה מבלי להסתיר ממנה את עברה הכואב. פיטר סארסגארד מגלם גבר שמתחיל לעקוב אחריה, עד שהוא מתוודה כי מחלת הדימנציה מונעת ממנו לזכור מי הוא, מי היא או מדוע עקב אחריה בכלל. טראומות עבר נחשפות במפגש הזה ויותר מכך מוטב לא לגלות.
טיפול זוגי (Under Therapy) – סרט נוסף משנתון 2023, הפעם תוצרת ספרד ועם נטייה לצד הקומי כמו הדרמטי של ייסורי הנפש. בשונה מהסרט בעל השם הזהה בכיכובם של וינס ווהן וג׳ייסון בייטמן, בסרט הנוכחי שלושה זוגות מגיעים לטיפול אצל הפסיכולוגית שלהם באותה השעה ומגלים שהיא עצמה נעדרת. במקום סשן רגיל היא הותירה לששת המטופלים שלה מעטפות עם הוראות למשהו שבין משחקי חברה והפרת חיסיון מטפל-מטופל, והניסוי החברתי מתחיל. התקציר מבטיח טוויסט בסוף, ואני לא יודע למה אני מקווה יותר – שלילת הרישיון של הפסיכולוגית, או כניסתו של בובון על אופניים זעירים שיבהיר כי מדובר למעשה בסרט סודי מסדרת ״המסור״. בכל מקרה הקהל מתבקש שלא לגלות את סוד סרטו של חררדו הררו, אדם שחמד לעצמו את כל הר׳ בספרד ולכן מעתה קרויה המדינה ״ספד״.
סינגאם 3 (Singham Again) – נסיים את החלק הזה של המדור עם הסרט היחיד מ-2024 וחגיגה אמיתית לחובבי הקולנוע ההודי העכשווי. אפילו אני שממש לא בקיא שמעתי על סרטי סינגאם, דמות של סופר-שוטר בגילומו של אג'אי דווגן (מסצנות הפלאשבק ב-״RRR״ וכוכב עצום בזכות עצמו). הוא מדבר על עצמו בגוף שלישי, גם כשהוא פונה אל הבן שלו, ואף מציע לו לגגל את מעלליו אז אצטרף להמלצה. הפעם חוטפים את זוגתו (קרינה קאפור), אז לא ממש משנה מי הרעים כי אין להם שום סיכוי. לא מול צוות סופר-שוטרים בהובלת סינגאם ובהשראת הראמאיאנה, כולל דיפיקה פדוקון בתור גרסה נשית של הגיבור (כך לדבריה) וגם אדם בשם טייגר שרוף שמגלם שוטר כה שרירי ששום מדים לא עולים עליו. עכשיו, ספוילרים לטריילר שאורכו חמש דקות והוא טוב מרוב הסרטים ההוליוודיים שראיתי השנה – בשלב מאוחר מגיע כוכב העל אקשאי קומאר, ומתחילה להתנגן המוזיקה של ״סוריבאנשי״, שהוא סופר-שוטר מיקום אחר. שזה כמו שסופרמן יצטרף פתאום לאוונג׳רס, זו הרמה. אז מאוד מתחשק לי לראות את הסרט של רוהיט שטי.
הבחורים בסירה (The Boys in the Boat) – הסרט הזה שביים ג׳ורג׳ קלוני צץ לרגע בדיבורי האוסקר של סוף השנה שעברה, התפייד משם וכנראה גם נעלם מסיבה דומה מלוח ההפצה הישראלי. החל מהיום הוא זמין ב-VOD של yes (גלו לי אם בעוד מקומות, רק יס שולחים קומוניקטים מפורטים מספיק) ובהמשך החודש ישובץ גם לשידורים לינאריים. קאלום טרנר מגלם צעיר שננטש על ידי משפחתו ומצטרף לצוות חותרים, המתאמן לקראת אולימפיאדת ברלין 1936. ג'ואל אדגרטון הוא אחד השמות הוותיקים יותר בקאסט, שמלא בפרצופים צעירים, בעיבוד לספר שאמריקאים מכירים היטב ונדמה לי שרק הם.
המוזיקה של ג׳ון וויליאמס (Music by John Williams) – גדול המלחינים האמריקאים החיים זוכה לסרט דוקומנטרי אודות חייו ופועלו, שזמין החל מהיום בשירות הסטרימינג דיסני+. אני מאמין ומקווה שאין צורך להציג את ג׳ון וויליאמס, זוכה חמישה פרסי אוסקר והמלחין שבלעדיו ספק איך היו נראות הקריירות של סטיבן ספילברג או ג׳ורג׳ לוקאס, ואין שום דרך להקיף בקצרה את קורפוס היצירה שלו, המגוון מן הזכור בשלוף. לורן בוזראו, מי שמומחה גם בביוגרפיות הוליוודיות (לאחרונה ״פיי״ על פיי דנאוויי) ובפרט בקריירה של ספילברג, הופקד על הבימוי.
מרתה (Martha) – נסיים אצל נטפליקס, איך לא, שהנחיתה די בשקט ביום האחרון של החודש שעבר את הביוגרפיה הזו של מרתה סטיוארט, או שמא סרט אימה שמתאים להאלווין. התקציר מבטיח כמובן לחשוף כל מיני יומנים וצדדים לא מוכרים באישיות של כוהנת הלייף-סטייל, שעשתה את הונה ממיתוג מחודש של משק הבית עבור האומה האמריקאית עד שהורשעה בפלילים (משהו עם ניירות ערך) ואף ריצתה עונש מאסר, לפני ששבה לעין הציבורית ומיתגה עצמה מחדש. על קורותיה התחקה הדוקומנטריסט הפורה אר.ג׳יי קאטלר, שביים השנה גם את הסרט על אלטון ג׳ון, ובעבר הקרוב את התיעודי של אפל+ על בילי אייליש ואת ״גיליון ספטמבר״, על מגזין ווג ואנה וינטור, שלא תחשבו שרק מוזיקאים מעניינים אותו.
תגובות אחרונות